Επεισόδιο 26: Νοθευμένα και Παραποιημένα Ποτά

Επεισόδιο 26: Νοθευμένα και Παραποιημένα Ποτά

Episode 63

Παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι για τον έλεγχο της νοθείας στα αλκοολούχα ποτά, δυστυχώς τα φαινόμενα νοθείας στα αλκοολούχα ποτά στην χώρα μας αλλά και γενικά σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να μας απασχολούν.

Παρά το γεγονός ότι έχει συσταθεί Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων και το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών τα φαινόμενα συνεχίζουν και υπάρχουν.

Οι λεγόμενες “μπόμπες” μπορεί να προκαλέσουν από ναυτία και πονοκέφαλο έως τύφλωση ή ακόμα και θάνατο, ανάλογα με τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή τους. Παρά το ότι τα υποκατάστατα της αιθανόλης φαινομενικά ασκούν παρόμοια δράση στον καταναλωτή, όπως για παράδειγμα ευφορία ή ζαλάδα, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Στις εν δυνάμει συνέπειες συμπεριλαμβάνονται η ναυτία, ο έμετος, ο πόνος στην κοιλιά και η υπνηλία ενώ η μεθανόλη μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική βλάβη, βλάβες στα νεύρα και τον εγκέφαλο κ.α

Σε αυτό το επεισόδιο συζητάμε για τα φαινόμενα νοθείας αλλά και για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προφυλαχτούμε αλλά επίσης εξετάζουμε διάφορους μύθους και αλήθειες.

Και για όσους πιστεύουν ότι το αλκοόλ δεν παχαίνει να υπενθυμίσουμε ότι η αλκοόλη έχει 7 Kcal/g

Καλή μας ακρόαση!

Meet your hosts:

Γκιώνης Νίκος

Host

Λεωνή Λειβαδίτη

Host

Type at least 1 character to search
a
Instagram:
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Elsewhere: